De meeste ondernemingen hebben anno 2016 een domeinnaam geregistreerd. Aangezien u een Nederlands verslag leest wordt de aanname gedaan dat u een .nl domein heeft geregistreerd. In het geval van J&T Hosting is natuurlijk de domeinnaam jthosting.nl geregistreerd en hier gaan wij van uit in dit artikel.

Inleiding
Bij de start van J&T Hosting moest eerst gekeken worden naar een goede bedrijfsnaam en of deze bedrijfsnaam nog vrij was. Hiervoor is contact gezocht met de KvK en vervolgens werd besloten dat het J&T Hosting zou worden. De KvK heeft het bedrijf vervolgens geregistreerd in het handelsregister. U heeft dit uiteraard ook gedaan. Aansluitend zijn nog wat zaken geregeld, waar hier nu gemakshalve aan voorbijgegaan wordt. J&T Hosting heeft een domeinnaam geregistreerd die paste bij de naam: jt-hosting.nl. Hiervoor is gekozen omdat jthosting.nl ten tijde van de oprichting niet beschikbaar was. Later hierover meer.

De casus
Inmiddels is J&T Hosting meerdere keren benaderd door bedrijven die claimen dat zij waarschuwen voor een ander bedrijf dat op zeer korte termijn jthosting.com wil registreren. In het belang van J&T Hosting dient zo snel mogelijk via hun de bewuste domeinnaam te worden geregistreerd, vaak tegen zeer hoge kosten. Wanneer wij deze aanbieding onder de loep nemen kunnen we al een aantal fouten ontdekken die het geheel compleet ongeloofwaardig maken.

Om te beginnen: hoe kan het dat het bedrijf weet van de interesse in jthosting.com? Tenzij de bedrijven “samenwerken” lijkt dit vrij onwaarschijnlijk, want dit is juist niet informatie die je graag deelt met derden. Vervolgens is een domeinnaam binnen enkele minuten geregistreerd. Waarom zou men daarmee wachten? Het bedrijf loopt namelijk het risico dat een ander bedrijf écht met de domeinnaam jthosting.com er vandoor gaat. Tot slot wordt benoemd dat “in het belang van J&T Hosting” dit aanbod kan worden gedaan. Hoe weet dit bedrijf wat in het belang is van J&T Hosting? Vrij onwaarschijnlijk.

Hoe kan dit voorkomen worden
Ga nooit in op dit soort ongevraagde aanbiedingen. Een gouden regel die kan worden aangehouden is: “als het te mooi klinkt om waar te zijn, is het te mooi om waar te zijn”. U vraagt er niet om en heeft dus geen behoefte aan een .com of .eu domeinnaam. Anders had u al lang een registratie gedaan.

Wat kunt u wel doen om uw naam te beschermen?
Wij hebben gekozen om op een later moment, toen bleek dat jthosting.nl beschikbaar was, ook jthosting.nl geregistreerd. De mogelijkheden voor concurrentie of kwaadwillenden om zich als J&T Hosting voor te doen wordt zo een stuk kleiner. Gezien de internationale aspiraties heeft J&T Hosting ook jthosting.eu geregistreerd. Dit kunt u natuurlijk ook. Wij kennen onze klanten en adviseren over keuzes die zij kunnen maken. Wel of geen koppelteken (jthosting of jt-hosting)? Wel of geen volledige (bedrijfs)naam (accountantskantoorwillemhooghenbome.nl is lastiger te onthouden dan willemhooghenbome.nl)? Wel of geen .eu / .com (zonder internationale aspriraties is dit volstrekt overbodig). Daarnaast adviseren wij altijd een domeinnaam die bij uw situatie past zodat u zich kunt concentreren op de inhoudelijke zaken waar u sterk in bent. Onze prijzen zijn bovendien zeker voor het MKB zéér gunstig. Kijk voor meer informatie of de website (jthosting.nl) of bestel vandaag nog een domeinnaam met een van de actiecodes die u op de website kunt vinden.